23-24 września 2022 roku odbędzie się międzynarodowa konferencja dla nauczycieli przedszkolnych i wczesnoszkolnych pod tytułem „Nauczyciele Przyszłości – razem dla środowiska”.
Dla uczestników konferencji, marka Electrolux przygotuje wyjątkowy pokaz kulinarny „Szwedzki sposób na gotowanie bez marnowania” połączony z poczęstunkiem.
Show rozpocznie się od wprowadzenia, czyli krótkiego wykładu, czym jest gotowanie w duchu less waste i dlaczego warto wprowadzić je do naszej kuchni oraz życia. Następnie, kucharz zaprezentuje przepisy na pyszne dania, pokaże triki jak ciekawie i co można pysznie ugotować, żeby nie zostawiać resztek lub nie wyrzucać jedzenia.
Wisienką na torcie będzie poczęstunek przygotowany przez szefa kuchni, w trakcie którego uczestnicy konferencji przekonają się, dlaczego kuchnia less waste jest najlepsza! Nie dość, że chroni planetę i nasze zdrowie, to jest jeszcze pyszna!
Całość poprowadzi szef kuchni – Tomasz Królikowski, który z kulinariami związany jest nieprzerwanie od ponad 20 lat. Swoją przygodę z gotowaniem zaczynał w Mediolanie i w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce –Villa Toscania w Wielkopolsce.
Po pięciu latach wyjechał do Wielkiej Brytanii, gdzie pełni funkcję szefa kuchni w cenionych londyńskich restauracjach w City oraz w West End, np. Royal Society, Royal College of Surgeons, Mansion House oraz dla British Library.
Po powrocie do Polski objął stanowisko chefa w Bistro Słony oraz koordynował otwarcie restauracji Kuchnia Otwarta w Warszawie. Na co dzień, poza gotowaniem, współpracuje z mediami i prowadzi warsztaty kulinarne, podczas których przekazuje wiedzę na temat gotowania bez marnowania.
Wspólnie z marką Electrolux w ramach kampanii „Szwedzki sposób na gotowanie bez marnowania” (KLIK) zachęca Polki i Polaków, aby spożywali, pozyskiwali oraz traktowali żywność w sposób niosący korzyści im samym, jak i naszej planecie.
Zaintrygował Was ten opis? Nas na pewno 🙂 Wejdźcie na stronę konferencji (KLIK) i koniecznie zgłoście swój udział. Będzie się działo!